Fotografia de nuntă este mult mai mult decât simpla apăsare a butonului declanșator al camerei în ziua cea mare. De fapt, cei mai buni fotografi de nuntă petrec mult timp în pregătirea și urmărirea evenimentelor pentru a se asigura că totul este perfect. Iată ce face un fotograf de nuntă înainte și după marele eveniment:

Înainte de Nuntă
 1. Consultarea și planificarea: Primul pas este întâlnirea cu cuplul pentru a discuta detaliile. În timpul acesteia se stabilește un plan pentru a înțelege așteptările și dorințele mirilor. Fotograful de nuntă discută despre programul evenimentului, locație, lista de invitați și orice momente speciale care trebuie surprinse.

 2. Pregătirea echipamentului: Fotograful verifică și pregătește echipamentul necesar. Asta include aparate foto, obiective, blitzuri, baterii de rezervă, carduri de memorie și multe altele. Totul trebuie să fie în regulă pentru ziua nunții.

 3. Vizitarea locației: Dacă este posibil, fotograful poate face o vizită la locația nunții pentru a se familiariza cu luminile, unghiurile și posibilitățile pentru fotografiile perfecte.

 4. Stabilirea detaliilor logistice: Fotograful planifică deplasarea către locația nunții și asigurarea că ajunge acolo la timp. Acest lucru implică și gestionarea traficului și rezervarea cazării dacă evenimentul este departe de domiciliu.

După nuntă
 1. Selectarea și editarea fotografiilor: Practic, în acest moment, începe partea nevăzută a meseriei de fotograf de nuntă, pe care mulți nici nu o iau în considerare atunci când văd prețul serviciilor foto. După ce nunta s-a încheiat, fotograful descarcă și selectează cele mai bune imagini. Apoi, începe procesul de editare care dă forma finală, specifică fiecărui fotograf.

 2. Livarea fotografiilor: După terminarea editării, fotograful se asigură că fotografiile sunt livrate cuplului în timp util și în formatul dorit (imprimat, digital, etc.).

 3. Crearea albumului foto: Majoritatea cuplurilor doresc un album de nuntă printat care devine, în ani, o adevărată moștenire de familie. Crearea designului este o artă în sine. Un album foto nu e doar o îngrămădire de imagini. El trebuie să aibă o cursivitate, o logică vizuală, să nu obosească ochiul privitorului. 

 4. Promovarea serviciilor: După ce toate aspectele legate de nunta respectivă sunt rezolvate, fotograful revine la promovarea serviciilor sale. Aceasta poate însemna actualizarea site-ului web, distribuirea fotografiilor pe platformele de social media sau colaborarea cu furnizorii de nunți pentru a atrage clienți noi.

Deci, chiar și atunci când nu fotografiază la un eveniment, un fotograf de nuntă are mult de muncă pentru a se asigura că clienții săi păstrează amintiri frumoase din cea mai importantă zi a vieții lor.

Hai să colaborăm!

Scrie-mi un mesaj și îți voi răspunde cât pot de repede (de obicei în 2-3 ore).
Dacă îmi lași și numărul de telefon, promit să te sun direct. Pe curând!

      

  Cum ai aflat de mine?*