ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Nu ştiu să pozez, nu sunt fotogenică, etc. Mă poţi ajuta?

Şi de aceea ţi-e teamă să apelezi la un fotograf pentru o şedinţă foto, nu? Am o veste foarte bună pentru tine. Rolul meu e să te fac să arăţi şi să te simţi excelent în timpul şedinţei foto şi, deci, în fotografiile finale.

În cea mai mare parte a timpului, fotografiez oameni obişnuiţi, ca şi tine, care nu ştiu să pozeze (a poza = poziție specifică, favorabilă, expresivă, pe care o are modelul când pozează). Dar pentru că mă instruiesc continuu şi am şi ceva experienţă în domeniul pozatului (vezi portofoliul de pe acest site, blogul sau pagina de Facebook) cred că te pot ajuta să arăţi mult mai bine în fotografii decât îţi poţi închipui în acest moment. 😀

Daca nu mă crezi pe cuvânt, poţi da o fugă şi pe pagina cu mărturiile unora dintre cei cu care am colaborat în ultmii 4 ani.

Pentru şedinţa foto ai şi haine pe care să le folosesc?

Nu. Şi chiar dacă aş avea, nu voi fi niciodată sigur că acele haine ţi s-ar potrivi ca mărime, cu atât mai puţin ca gusturi. În plus, cu cât te simţi mai bine în haine, cu atât mai bine. Şi în ce haine te simţi mai bine dacă nu în ale tale? Le-ai cumpărat pentru că ţi-au plăcut, nu? 😀

Ce haine să folosesc la şedinţa foto?

Depinde. Dacă e o şedinţă de potret, preferabile sunt hainele fără modele complexe, pe cât posibil o singură culoare şi nuanţe cât mai închise. Pentru o şedinţă de cuplu sau de familie, haine care să aibă culori (nuanţe) foarte apropiate, dacă e posibil chiar aceeaşi culoare (nuanţă). Dacă vorbim de o şedinţă de modelling, orice te avantajează în timp ce pentru o şedinţă de tip boudoir, de dorit ar fi lenjerie măcar în două culori diferite.

Ai şi un studio foto?

Bineînţeles! Din 2013 ofer şi servicii de fotografie în studio. Putem realiza şedinţe diverse (portrete, cuplu, maternitate, nou-născuţi, familie, etc).

Sunt însărcinată şi doresc o şedinţă foto cu burtica. Cum procedez?

Felicitări, sarcină şi naştere uşoare! O astfel de şedinţă te sfătuiesc să o faci în luna a 8-a. În această lună burtica e la maxim şi nu există riscul să pleci de la şedinţă direct la maternitate. 😀 Putem programa şedinţa în perioada zilei în care te simţi… în formă. Şedinţa va dura în jur de o oră pentru că ştiu că nu îţi e aşa de uşor să stai prea mult în picioare în acestă perioadă. O putem realiza în studio sau în natură dacă vremea ne permite.

O să nasc în curând şi mi-aş dori fotografii cu cel mic. Ce ar trebui să ştiu despre o astfel de şedinţa?

În primul rând îţi doresc o naştere uşoară şi fără complicaţii. Important e ca să fiţi amândoi sănătoşi. Fotografiile cu nou-născuţi sunt într-adevăr minunate şi peste ani pot reprezenta nişte amintiri extraordinare, nu doar pentru părinţi. O astfel de şedinţă se realizează cel mai bine în primele 14 zile de la naştere. Atunci, copilul doarme mult şi poate fi fotografiat în diverse posturi fără să aşteptăm minute sau zeci de minute în şir “cooperarea” lui. Ştiu că în acele zile nu îţi e uşor cu toate schimbările survenite după venirea pe lume a copilului dar dacă îţi doreşti amintiri cu adevărat minunate, fă un efort şi programează şedinţa în primele 14 zile de la naştere.

Prelucrezi toate fotografiile pe care le primesc?

Da! Toate fotografiile pe care le primeşti sunt prelucrate la nivel de bază (culoare, luminozitate, contrast) în cazul evenimentelor iar în funcţie de genul fotografic abordat sunt şi retuşase în diverse grade.

Poti sa imi dai si cadrele brute?

NU! Mă plăteşti ca să îţi furnizez un produs finit şi nu materia primă pe care am folosit-o la realizarea produsului finit. Când îţi cumperi o haină, nu ceri şi resturile rămase după realizarea acelei haine. Când comanzi o mâncare la restaurant, nu ceri să ţi se aducă şi cojile de ou sau de cartofi rămase după gătitul acelui fel de mâncare. Bucură-te de imaginile finite!

Poţi să rezervi data nunţii noastre până ne hotărâm noi?

Mi-ar plăcea să pot. Însă doresc să fiu fair-play cu toată lumea. O dată este rezervată în momentul plăţii avansului şi semnării contractului. Sistemul meu este “primul venit (şi plătit avansul), primul servit”.

Oferi şi albume foto printate?

Bineînţeles! Aici poţi vedea câteva exemple de albume realizate pentru cei cu care am colaborat deja.

 

Oferi şi servicii video?

Eu sunt fotograf. Şi asta îmi ocupă tot timpul. Şi energia (şi cea vitală şi cea creativă). 😀 Vă pot însă recomanda cu încredere serviciile lui  Marian Neagoe sau ale NGM Studio cu care am avut colaborări excelente în ultimii 5 ani.

Ai întrebări pe care nu le-ai regăsit mai sus?

E foarte bine. Apasă aici şi trimite-mi un email cu acestea. Îţi voi răspunde imediat ce voi vedea mesajul tău. Nu fi sfios/sfioasă. Dacă mă întrebi, îţi răspund sincer şi astfel toată lumea e fericită. 😀